Τρίτη 19 Μαΐου, Προπύλαια, ώρα 13.00

Οι εκπαιδευτικοί «υπογράφουν» με τη συμμετοχή τους τον αντίκτυπο των πράξεων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Συνάδελφοι,

Τι κι αν διαψεύστηκε - η Υπουργός Παιδείας - από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την έγκριση για την εγκατάσταση καμερών στις τάξεις… Τι κι αν αποδείχθηκε ψεύτης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – και, κατά συνέπεια, συνολικά η κυβέρνηση - που ισχυρίστηκε το ίδιο… Τι κι αν η επιστημονική κοινότητα είναι αντίθετη με την εγκατάσταση του «Μεγάλου Αδελφού» στις σχολικές τάξεις… Τι κι αν απαιτείται διαβούλευση - ως ελάχιστη προϋπόθεση  - με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, με τα Όργανα των Γονέων, με άλλους Φορείς για να συνταχθεί «εκτίμηση αντικτύπου»… Η Υπουργός Παιδείας έχει για όλα την απάντηση. Διαβουλεύτηκε για κάποιες… στιγμές με την Υφυπουργό (της) - διαπίστωσαν μόνες τους τον «αντίκτυπο» - και εξέδωσαν την Υ.Α., η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 16/5 (ημέρα Σάββατο)...

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, που αποτελεί το «κύριο μενού» για την κυβέρνηση και το οποίο προσπαθεί να κρατήσει πίσω από τις κάμερες: εισαγωγή Ειδικοτήτων στο Νηπιαγωγείο, πληθωρικά Τμήματα, εξοντωτικό εξεταστικό σύστημα στη Β/θμια Εκπ/ση, ποινές σε μαθητές, χτύπημα στην Τεχνική Εκπαίδευση, φούντωμα της παραπαιδείας, αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και στο βάθος…  επαναφορά του επιθεωρητισμού! 

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο!

Αφού υποεκτίμησαν τον αντίκτυπο του μεγάλου συλλαλητηρίου της προηγούμενης Τετάρτης, θα βρεθούν την Τρίτη μπροστά στο «ποτάμι της οργής», της οργής των εκπαιδευτικών και ολόκληρης της κοινωνίας!

  • Κανείς εκπαιδευτικός και καμία σχολική μονάδα δεν θα ανοίξει τις κάμερες!
  • Να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!
  • Κανείς εκπαιδευτικός δεν θα λείψει από το ραντεβού της Τρίτης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ασφαλώς και δεν είναι μόνο οι εξελίξεις στη Δημόσια Εκπαίδευση… Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν! Τις τελευταίες ημέρες πύκνωσαν και τα δημοσιεύματα για περικοπές και την επιδότηση!!! των μισθών στο Δημόσιο. Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να θέσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, καταπατώντας εργασιακά δικαιώματα και επιχειρώντας μια συνολική αναδιανομή της πίτας προς όφελος των λίγων, αυτών που θησαύρισαν από τις δικές μας θυσίες στα χρόνια των μνημονίων. Απαιτείται εγρήγορση, το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα οφείλει άμεσα να δώσει τη δική του απάντηση στα σχέδια που απεργάζονται οι κυβερνώντες!