Για 2η φορά, μέσα σε 4 μήνες, η Υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως, «συνελήφθη κλέπτουσα οπώρας», αφού παραπλάνησε την εθνική αντιπροσωπεία και την κοινωνία, για να περάσει τα απαράδεκτα νομοθετήματά της, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, εργαλειοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την κρίση.

Η πρώτη φορά  ήταν το Γενάρη, όταν έφερε τη διάταξη για την εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ιδιωτικών κολεγίων με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων, που παραβιάζει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος. Όλη η επιχειρηματολογία της, τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία, στηρίχτηκε σε μια ευρωπαϊκή οδηγία την οποία ποτέ δεν παρουσίασε ούτε στη Βουλή - αν και ζητήθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης - ούτε και στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Η δεύτερη φορά ήταν την Παρασκευή 8 Μαΐου, με την απαράδεκτη (ν)τροπολογία, για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, που πέρασε μέσα σε μια νύχτα, σαν τον κλέφτη, σε άσχετο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, χωρίς να περάσει από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής που εισηγείται για την συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων και, φυσικά, χωρίς την παραμικρή θεσμική διαβούλευση, όπως, εξάλλου, μας έχει συνηθίσει όσο διάστημα είναι Υπουργός. Βασικό επιχείρημα υπεράσπισης της τροπολογίας ήταν ότι έχει υπάρξει διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εξασφάλιση έγκρισης για την εφαρμογή της. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σ. Πέτσας, διαβεβαίωνε τους δημοσιογράφους (11/5) ότι έχει γίνει διαβούλευση και υπάρχει έγγραφη έγκριση της Α.Π.Δ.Π.Χ. Η σημερινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ αποκάλυψε τα κυβερνητικά ψέματα. Καμία έγγραφη έγκριση δεν έχει δοθεί στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα, μόνο κατεύθυνση για να υπάρξει μελέτη εκτίμησης αντίκτυπου και αυτή να αποτελέσει προϋπόθεση για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης την οποία η Α.Π.Δ.Π.Χ. θα ελέγξει είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από προσφυγή. Μάλιστα η ίδια προσπάθεια, από τις Κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας, δεν κατάφερε να καρποφορήσει, λόγω της πολυπλοκότητας των τεχνικών και νομικών εμποδίων περί των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Μετά τον απόλυτο εμπαιγμό της Βουλής και της κοινωνίας, η Υπουργός Παιδείας, ΔΕΝ διαθέτει καμιά αξιοπιστία και κύρος έναντι της εκπαιδευτικής, μαθητικής και γονεϊκής κοινότητας, επομένως ο δρόμος είναι μόνο ένας: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ της Υπουργού Παιδείας, ΑΠΟΣΥΡΣΗ του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση και  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της απαράδεκτης, Οργουελικής έμπνευσης, τροπολογίας για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές αίθουσες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αναμφίβολα, η κυβέρνηση συνολικά έχει την πολιτική ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει. Το πολυνομοσχέδιο έχει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού, φυσικά. Η (ν)τροπολογία ψηφίστηκε από ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. Η απάντησή μας είναι μία:

Καθολική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 13 Μαΐου,

ώρα 13.00 στα Προπύλαια!