Να μην περάσει το σαρωτικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο διάλυσης  μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων και υπονόμευσης του Δημόσιου σχολείου! 

Κινητοποίηση - παράσταση εκπαιδευτικών σωματείων Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε.  και Ε.Λ.Μ.Ε.  

Παρασκευή 24/4 Βουλή 12.00

Λύκε, λύκε (κορωνοϊέ) είσαι εδώ;... Ευτυχώς για την κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει χθες (22/04)  σε συνθήκες καραντίνας να καταθέσει το περιβόητο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία με πρόθεση να το ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ως Κοκκινοσκουφίτσα παίρνοντας ανά χείρας το «καλαθάκι της για βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες», το γεμίζει με επικοινωνιακά «ορεκτικά» όπως αναμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος για το νηπιαγωγείο, ενίσχυση των ξένων γλωσσών και της πληροφορικής, νέες θεματικές ενότητες, (π.χ. επιχειρηματικότητα, ρομποτική), προσθέτει  δυσκολοχώνευτα «κυρίως» πιάτα όπως τράπεζα θεμάτων, εισαγωγή κόντρα μαθήματος σε κάθε ομάδα προσανατολισμού, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, μείωση εισακτέων και μετεγγραφών στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα, και προσπαθεί  να κρύψει στο πάτο το  επιδόρπιο- έκπληξη, με αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης, εσωτερική και εξωτερική, καθώς και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών. 

Παρόλο που το καλάθι σκεπάστηκε  με λόγια συμπάθειας από τη πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς που εδώ και εβδομάδες προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών τους κάτω από πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, το περιεχόμενο του δεν αφορά τη βελτίωση των συνθηκών και της παρεχόμενης μόρφωσης.

Αποδέκτες  θα είναι, η «ευπαθής» ομάδα των σχολαρχών των ιδιωτικών σχολείων που θα δουν να αυξάνονται οι εγγραφές με το φόβο της τράπεζας θεμάτων και του βαθμολογικού ορίου της βάσης, των ιδιωτικών κολλεγίων που μετά την τεχνητή εξομοίωση με τα πανεπιστήμια, τρίβουν τα χέρια τους γιατί η μείωση των εισακτέων και οι λιγοστές μεταγραφές κάνουν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις  δελεαστική επιλογή και τέλος οι εισηγητές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας ΟΟΣΑ-ΕΕ-ΣΕΒ.

Με τεράστια ανακούφιση και χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά της η κυβέρνηση για τις συνθήκες εγκλεισμού που έχουν επιβληθεί, προχωρά σαν τον κλέφτη θεωρώντας ότι δεν θα υπάρξουν αντιστάσεις τις οποίες θα πρέπει να κάμψει, ότι δεν θα  υπάρξει αντίπαλος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Χωρίς γενικές συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές και γονείς νομίζει ότι θα είναι περίπατος στο δάσος η ψήφιση αυτού του σαρωτικού πολυνομοσχεδίου.

Η μαχόμενη εκπαίδευση με τα εκπαιδευτικά σωματεία στη πρώτη γραμμή δεν θα σας αφήσουμε να περάσετε τα σχέδια σας, δεν θα σας επιτρέψουμε να αγνοήσετε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων μας, δεν θα προσπεράσουμε τη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου... ακόμη και αν ο κακός λύκος είναι εδώ...

  • Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει το σχέδιο νόμου.
  • Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς αποκλεισμούς και με αποκλειστικά κρατική ευθύνη.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να τοποθετούν άμεσα ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής απάντησης.
  • Είμαστε σε θέση μάχης με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

Καλούμε την Παρασκευή 24/4 στις 12.00 στο Βουλή  Σύλλογους Εκπ/κών Π. Ε. & ΕΛΜΕ σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας με τήρηση των μέτρων προστασίας και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών από τα σωματεία.

Να σημειώσουμε εδώ πως παρά το ότι η ΕΞΟΔΟΣ κατέθεσε πρόταση στο ΔΣ για συμμετοχή στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ως δυναμική απάντηση στη προκλητική στάση της κυβέρνησης και υπεράσπιση των αποφάσεων του Συλλόγου μας απέναντι σε ζητήματα που θίγει το πολυνομοσχέδιο (π.χ. αξιολόγηση), για μια φορά ακόμη περιμένουμε την απάντηση της πλειοψηφίας του ΔΣ...

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ 
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ