ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ και την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για τις κάμερες στα σχολεία!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 19/5, στις 13.00 - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ το οποίο στην γραμμή όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, σαρώνει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οξύνει τις ταξικές ανισότητες ορθώνοντας ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζει και υπονομεύει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προωθεί την αξιολόγηση, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο (επαναφορά Τράπεζας θεμάτων), τις αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ και την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Υπουργική Απόφαση που θέλει να μετατρέψει το μάθημα σε ριάλιτι και το σχολείο σε μαγαζί του Μεγάλου Αδερφού. Έξω οι κάμερες από τα σχολεία!!!

Στηρίζουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, όχι τις πολιτικές της Κυβέρνησης.

Η περίοδος που διανύουμε έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Την μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων (τουλάχιστον δύο μήνες κλειστά) και την πανδημία. Σε αυτή την περίοδο, και μόνο υπό αυτή την έκτακτη συνθήκη, οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν τη δουλειά τους με τον τρόπο που εκείνοι θεώρησαν καταλληλότερο και πιο αποτελεσματικό ώστε να κρατήσουν ζωντανή την σχέση τους με τους μαθητές τους, να διατηρήσουν μια ελάχιστη επαφή των παιδιών με ποιοτικές μορφωτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να προσφέρουν  στα παιδιά και το δημόσιο σχολείο και όχι για το Υπουργείο και την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Δεν μπορεί αυτή η ιδιαίτερη και ειδική συνθήκη να μετατραπεί σε μόνιμη και νόμιμη κατάσταση για την εκπαίδευση. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της σημερινής συνθήκης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 1 της τροπολογίας, δηλαδή της «παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», αλλά, επίσης, και συνολικά της εξ αποστάσεως ως αυτοτελές εργαλείο/υποκατάστατο της ζωντανής εκπαιδευτικής διαδικασίας,  σε κάθε περίπτωση «αναστολής λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής» για κάποιο «έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός» (για παράδειγμα, μια κακοκαιρία ή κάποιες απουσίες μαθητών λόγω γρίπης).  Για το σύνολο του κλάδου η εξ αποστάσεως επικοινωνία τερματίζεται με την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στην φυσική τους θέση, την σχολική αίθουσα. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί είχαν και έχουν τους τρόπους και τις διαδικασίες να αντιμετωπίσουν, μέσα στα πλαίσια της ζωντανής εκπαιδευτικής διαδικασίας, κάθε πρόβλημα και κάθε έκτακτη ανάγκη που παρουσιάζεται. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα, ακυρώνοντας στην πράξη την αντιεκπαιδευτική τροπολογία και όλες τις διατάξεις της.

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Ασφάλεια και υγιεινή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

  • Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να στηρίζουν τους μαθητές τους με τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας. Επισημαίνουμε ξανά ότι η εξ αποστάσεως δεν είναι υποχρεωτική και ότι, σε κάθε περίπτωση οι επιλογές κάθε συναδέλφου είναι απόλυτα σεβαστές.
  • Με το άνοιγμα των σχολείων, διακόπτουμε την εξ αποστάσεως και οργανώνουμε το διδακτικό μας έργο όπως ακριβώς κάναμε πριν την αναστολή λειτουργίας τους.

  • Με το άνοιγμα των σχολείων, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην εφαρμόσουν την Υ.Α., να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη αναμετάδοση και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Καλούμε  την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, να προκηρύξουν απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων της τάξης.  ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε.  να μπουν μπροστά στη αγώνα για τη μη εφαρμογή της  on – line μετάδοσης, να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό πιέσεων και αυθαιρεσίας, να καλύψουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους.
  • Για τις ευπαθείς ομάδες μαθητών να εφαρμοστεί η κατ’ οίκον διδασκαλία ως μοναδική, αξιόπιστη και παιδαγωγική λύση.

  • ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ (παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης) στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ) της Τρίτης 19 – 5 – 2020, στις 1:00 στα Προπύλαια.

Ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, στο εκπαιδευτικό big brother, στα 24ρια τμήματα, στην αξιολόγηση, στο εξεταστικό κάτεργο, στη διαγωγή κοσμία. Για τα μορφωτικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των παιδιών της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του αντιδραστικού αναχρονιστικού αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τη μαγνητοσκόπηση του μαθήματος στις σχολικές τάξεις!

  • Την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

 

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 19/5, στις 13.00 - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!