ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 

Παρασκευή 18 Φλεβάρη, ώρα 12.30, όλοι στο Υπουργείο Παιδείας!

Όλοι εμείς...

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, που χρόνια τώρα, ως αποτέλεσμα των διαχρονικών ευθυνών όλων των κυβερνήσεων  που επιλέγουν να μην στηρίξουν το Δημόσιο Σχολείο... 

...τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τα παιδιά μας για τις αναγκαίες δραστηριότητες που, όμως, είναι εκτός σχολείου και επί πληρωμή.

...θυμώνουμε που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν στήριξη, η έγκαιρη διάγνωση βρίσκεται στον αέρα.

...νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύει η κυβέρνηση που όπως - όπως και χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερο, στοιβάζει τα προνήπια - νήπια  στα Νηπιαγωγεία, ακόμα και σε κοντέινερ...

...αγανακτούμε με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, καθαριστριών, κ.ά. στα σχολεία και με το ότι οι κυβερνήσεις αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν – σε αρκετές περιπτώσεις - μαθήματα διαφορετικά από το αντικείμενο των σπουδών τους.

...αγχωνόμαστε με το νέο εξεταστικό στο Λύκειο που το κάνει πιο σκληρό, ανταγωνιστικό και γεμίζει άγχος τους εφήβους, για το οποίο μόνο τα φροντιστήρια πανηγυρίζουν.

...μπουχτίσαμε να ακούμε “ότι τα σχολεία λειτουργούν μια χαρά” μέσα στην πανδημία, ενώ το ένα παιδί νοσεί μετά το άλλο, λόγω των απαράδεκτων πρωτόκολλων λειτουργίας.

...βλέπουμε τα παιδιά μας, πολλές φορές, να πηγαίνουν στα ίδια κτήρια που πηγαίναμε εμείς ως γονείς, χωρίς αυτά να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας και μαθητών μας.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να πάρουμε την υπόθεση της λειτουργίας των σχολείων των παιδιών μας και των μαθητών μας στα χέρια μας!

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις Ενώσεις Γονέων, να συναντηθούμε όλοι μαζί στον δρόμο της διεκδίκησης για αυτά που είναι αναγκαία και απαραίτητα.

Για αυτό, την Παρασκευή 18 Φλεβάρη και ώρα 12.30 καταθέτουμε τα δίκαια αιτήματά μας στο Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια μέρα, στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Νίκαιας (και της Π. Κοκκινιάς) θα γίνει στάση εργασίας κατά τις ώρες 11.00 - 14.00 (και 12.00 - 15.00 για το Ολοήμερο Πρόγραμμα).

Η μετάβαση στο Υπουργείο και η επιστροφή στην Πόλη μας θα γίνει με πούλμαν που θα μισθώσουν οι ανωτέρω φορείς. H εκκίνηση αυτών θα γίνει από προκαθορισμένα σημεία που θα σας γνωρίσουν ο οικείος Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου που φοιτά το παιδί σας ή και η Ένωση Γονέων (https://www.facebook.com/esgnikeas), με τους οποίους θα πρέπει να έρθετε άμεσα σε επαφή δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στην κινητοποίηση, ώστε να προγραμματιστούν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες.