«Ο Αννίβας προ των πυλών»
Η ατομική αξιολόγηση - χειραγώγηση είναι εδώ
Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας 
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου
(ώρα 18.00), στα «Πέτρινα» (Π. Ράλλη 184)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση συνολικά κήρυξαν τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς! Δεν αρκούνται στο γεγονός ότι:

 • η υποχρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων καλά κρατεί,
 • η κτηριακή υποδομή και ιδιαίτερα στην Προσχολική Εκπαίδευση είναι σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλη για διδακτήρια,
 • οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οδηγούν σε εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος με λογιστικά και όχι παιδαγωγικά κριτήρια,
 • λειτουργούν πληθωρικά τμήματα με αύξηση, μάλιστα, του αριθμού μαθητών ανά τμήμα μέσα στην πανδημία,
 • έχει καταργηθεί κάθε είδους μετεκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα και έχει αντικατασταθεί από «επιμορφώσεις» ολίγων ωρών ασύγχρονης μορφής σε πλατφόρμες,
 • η λεηλασία του εισοδήματος των εκπαιδευτικών συνεχίζεται για 13ο !!! χρόνο (έχουμε απωλέσει 6 από τους 14 μισθούς ετησίως) και, μάλιστα, εντείνεται, με την έκρηξη ακρίβειας και τις ευλογίες της κυβέρνησης,
 • ……………………………… κ.τ.λ.

 

αλλά επιδιώκουν με την τιμωρητική αξιολόγηση να μεταθέσουν τις ευθύνες της Πολιτείας στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Έχουν, μάλιστα, τον κυνισμό, να εξαγγέλλουν την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης (δελτίο τύπου ΥΠΑΙΘ, 19-1-2023) συνδέοντάς την με την - αλήστου μνήμης - εποχή του επιθεωρητισμού που έχει καταδικαστεί ομοθυμαδόν από τον Κλάδο και όχι μόνο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου η ατομική αξιολόγηση εκκινεί τμηματικά από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις όπου έχουν ολοκληρωθεί οι επιλογές των Συμβούλων Εκπαίδευσης (Κρήτη, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο) και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια (στην Αττική από τέλη Μαρτίου).

Αιχμή του δόρατος για την κυβέρνηση αποτελούν οι νεοδιόριστοι, τους οποίους και κρατά σε μια ιδιότυπη ομηρία με τη μη μονιμοποίησή τους παρά το γεγονός ότι παρήλθε διετία. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο, με προφορικές οδηγίες προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης - που είχαν προχωρήσει στην αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των διορισθέντων το 2020 - να ζητά την άρση της διαπιστωτικής πράξης μονιμοποίησης και σε κάποιες Διευθύνσεις το πέτυχαν! Είναι, ηλίου φαεινότερο, πως η δόκιμη υπηρεσία του εκπαιδευτικού χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός για να περάσει η αξιολόγηση - χειραγώγηση και, ακόμη χειρότερα, να χτυπηθεί η μονιμότητα!

Στο πλαίσιο αυτό και για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης, η Ομοσπονδία αποφάσισε μεταξύ άλλων:

 • Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων των Σ.Ε.Π.Ε. μέχρι 10/2 και πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00. Την ίδια ημέρα κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.
 • Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.
 • Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης.
 • Κήρυξη στάσεων εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.
 • Πραγματοποίηση νέου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων και νέας Ολομέλειας Προέδρων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Πέραν του ζητήματος της αξιολόγησης - χειραγώγησης, μέγιστο ζητούμενο για τον Κλάδο μας αποτελεί η οικονομική αναβάθμιση μετά τη ληστρική επιδρομή που έχουμε υποστεί εδώ και 13 χρόνια και θα πρέπει η Γενική μας Συνέλευση να τοποθετηθεί σε αυτό.

Κατόπιν των παραπάνω η παρουσία όλων στην έκτακτη ΓΣ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου κρίνεται επιβεβλημένη. Επισημαίνουμε πως για να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος στην Ολομέλεια Προέδρων θα πρέπει να υπάρχει καταστατική απαρτία.

 Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!

 (Σχολικό συγκρότημα «Πέτρινα», Π. Ράλλη 184, ώρα 18.00)

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Γιώργος Βύρωνας Κουτσώνης