ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΡΙΤΗ  9/3, ώρα 13:00)

3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας
11:00 έως 14:00 (για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Ειδικά Σχολεία κατά την πρωινή λειτουργία),
12.00 έως 15.00 (για τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Ειδικά Σχολεία στο Ολοήμερο Πρόγραμμα),
14.00 έως 17.00 (για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Σχολικές μονάδες της Γενικής Αγωγής).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΛΜΕ Πειραιά, μαθητής που φοιτούσε σε Ειδικό Σχολείο του Πειραιά, κατέληξε από κορωνοϊό στις 4 Μαρτίου. Η τραγική αυτή κατάληξη φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις τεράστιες ευθύνες του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης για το γεγονός ότι οι ΣΜΕΑΕ εξακολουθούν να λειτουργούν δια ζώσης τη στιγμή που:

  • Δεν έχουν παρθεί μέτρα για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία.
  • Δεν έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.
  • Δεν έχει προσληφθεί επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών & ΕΒΠ για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας. Η τραγική περίπτωση του μαθητή αποδεικνύει πως πολλά παιδιά στα Ειδικά Σχολεία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουν και άλλα υποκείμενα (σοβαρά) νοσήματα. Δεν θα έπρεπε, ανάλογα τον τόπο κατοικίας των μαθητών, να υπάρχει συστηματική επαφή και παρακολούθηση του μαθητή και της οικογένειάς του από φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (εξέταση, συχνά τεστ κ.λπ.); Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη ολοκληρωμένης, ουσιαστικής κρατικής παρέμβασης και μέριμνας, η οποία, όμως, απουσιάζει προκλητικά!

Κατόπιν των παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία και το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά, καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής την Τρίτη 9/3 και ώρα 13:00.

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Γιώργος Βύρωνας Κουτσώνης