Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 24 του Φλεβάρη, η Ολομέλεια των Προέδρων της χώρας που συγκάλεσε η Ομοσπονδία με σκοπό τη χάραξη των επόμενων αγωνιστικών βημάτων του Κλάδου. Το Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα:

Α) Την Προσχολική Εκπαίδευση, όπου και τόνισε την ανάγκη υλοποίησης ενός προγράμματος για στέγαση των νηπίων - προνηπίων σε κτήρια κατάλληλα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες. Γνωστοποίησε, επίσης, στο σώμα, πως στη Νίκαια τα μισά περίπου Νηπιαγωγεία «φιλοξενούνται» μέσα στα Δημοτικά Σχολεία εδώ και πολλά χρόνια!

Β) Την αδιοριστία των συναδέλφων αναπληρωτών. Επισήμανε την ανάγκη για χιλιάδες διορισμούς και ζήτησε από την Ομοσπονδία να απαιτήσει από το Υ.ΠΑΙ.Θ., εφόσον δεν γίνουν φέτος διορισμοί στη Γενική Αγωγή λόγω της πίεσης του χρόνου αλλά και του «θολού τοπίου όσον αφορά στην εγγραφή του σχετικού κονδυλίου στον τρέχοντα προϋπολογισμό, να γίνουν την επόμενη χρονιά (2021) τουλάχιστον 10.500 διορισμοί.

Γ) Την αξιολόγηση, που καταφθάνει με τιμωρητικό χαρακτήρα. Γνωστοποίησε στο σώμα πως η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε - με απαρτία - στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου (2019) την κήρυξη απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση και καλεί την Ομοσπονδία να πράξει το ίδιο.

Αναφέρθηκε ακόμη στα ζητήματα του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού και το μισθολόγιο που αφορούν ολόκληρο τον Κλάδο των Δημοσίων Υπαλλήλων και ζήτησε να αναληφθούν αγωνιστικές δράσεις από την επόμενη σχολική χρονιά ή ακόμη και στο υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς ανάλογως των εξελίξεων.

Τέλος, ενημέρωσε την Ολομέλεια πως στην πρόσφατη απεργία της ΑΔΕΔΥ (18 του Φλεβάρη), το ποσοστό συμμετοχής στο Σύλλογό μας ανήλθε στο 37% και από ό,τι φαίνεται ήταν και το μεγαλύτερο στη χώρα.