ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της 5ης Μαρτίου 2023, Σύνταγμα, ώρα 11.00

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές που ήδη έχουν βγει στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη.

Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη, όταν οι ίδιοι φρόντισαν να μην υπάρχει καμία σύγχρονη υποδομή ασφαλείας, που στην εποχή μας παρέχεται από τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ζητάμε την τιμωρία όλων των ενόχων!

Οι νεκροί του εγκλήματος των Τεμπών, οι νέοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή τόσο άδικα, δεν έχουν πια φωνή! Εμείς είμαστε, πλέον, η ζωντανή φωνή τους και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε!

Στη βάση αυτή, εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι βιώνουμε την κρατική αδιαφορία και με την ανεπάρκεια των υποδομών στον εργασιακό μας χώρο, είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα συνεχίσουμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση και να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η οργή μας δεν μπορεί να εκτονωθεί με καλέσματα του τύπου «κλείνουμε τα φώτα στις 21:00».

Δεν κλείνουμε τα φώτα, τους αλλάζουμε τα φώτα! 

Συμμετέχουμε στο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο που καλούν τα σωματεία: Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης και συμμετέχουν ήδη φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργατικά σωματεία, ενώσεις γονέων και μαζικοί φορείς,

την Κυριακή 5/3/2023 στις 11:00 π.μ.,  στο Σύνταγμα
(Προσυγκέντρωση του Συλλόγου μας, ώρα 11.00, γωνία Όθωνος και Αμαλίας)

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Γιώργος Βύρωνας Κουτσώνης