Μεγάλη συμμετοχή των Μελών του Συλλόγου μας στον Αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων - Μελών μας στο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, ενάντια στην τιμωρητική ατομική αξιολόγηση που στόχο έχει, μεταξύ άλλων, την πειθάρχηση των εκπαιδευτικών και την αποδυνάμωση της δημοκρατικής λειτουργίας των Συλλόγων Διδασκόντων.

Ως Δ.Σ. είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε επακριβώς ποια είναι η στάση σχολικών μονάδων (συνδικαλιστικής αρμοδιότητας του Συλλόγου μας) και εκπαιδευτικών έναντι της επιχειρούμενης εφαρμογής της αξιολόγησης:

  • Στο ζήτημα της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων» η υιοθέτηση της στάσης του Κλάδου - μέσω της αξιοποίησης των ενιαίων κειμένων - είναι στο 83% (24/31 Νηπιαγωγεία και 26/29 Δημοτικά Σχολεία).
  • Στο ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης η ομόφωνη απόφαση του Κλάδου για απεργία - αποχή έχει υιοθετηθεί από το 80% των δόκιμων συναδέλφων (67/84 διορισθέντες των ετών 2021 και 2022), ενώ είναι σχεδόν καθολική στους μόνιμους συναδέλφους μας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., προ ολίγων ημερών, με εγκύκλιό του αλλά και στις τηλεσυναντήσεις με Στελέχη Εκπαίδευσης, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να εξωραΐσει την εικόνα, ανακοινώνοντας την έναρξη του Πεδίου Α2, την αξιολόγηση δηλαδή των εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων. Δεν παρέλειψε, ασφαλώς, να επαναλάβει τις «νουθεσίες» για την αναγκαιότητα της εφαρμογής της αξιολόγησης αλλά και τις απειλές περί πειθαρχικών παραπτωμάτων σε μια προσπάθεια να διασπάσει την αντίσταση των εκπαιδευτικών της χώρας.

Σε αυτή ακριβώς την προσπάθεια του Υπουργείου η στάση μας θα πρέπει να είναι ακόμη πιο σθεναρή, ακόμη πιο αποφασιστική. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εγκατασταθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα Μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων! Είναι η στιγμή που ακόμη και ο μικρός αριθμός συναδέλφων που κάμφθηκε από τις πιέσεις και τις απειλές του ΥΠΑΙΘΑ, οδηγούμενος στην ατομική λύση της «αποδοχής» της αξιολόγησης από εξωτερικό όργανο (Σύμβουλο Εκπαίδευσης), να στρατευτεί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τώρα που η μάχη μεταφέρεται εντός των τειχών! Τώρα που βίωσε ένα μόνο μέρος της διαδικασίας της αξιολόγησης, τώρα που είδε πως, όταν είμαστε πολλοί, οι απειλές του ΥΠΑΙΘΑ είναι κούφια λόγια, ΤΩΡΑ πρέπει να συμπαραταχθεί με τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, υπογράφοντας τη συμμετοχή του στην απεργία - αποχή!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από σήμερα εντείνουμε τον Αγώνα μας προασπίζοντας τη συλλογική μας λειτουργία και τη Δημοκρατία στους Συλλόγους Διδασκόντων!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

  • Αναπληρωτές,
  • Δόκιμοι,
  • Μόνιμοι,
  • Διευθυντές και Προϊστάμενοι εκπαιδευτικών μονάδων,

δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ.

Από αυτόν τον αγώνα δεν αποκλείεται κανένας, σε αυτόν τον Αγώνα δεν περισσεύει κανένας!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Παρακαλούμε να δείτε με προσοχή την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που στείλαμε στα σχολεία. Όπου υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν υπογράψει στο έγγραφο συμμετοχής στην απεργία - αποχή, παρακαλούμε να το πράξουν τώρα. Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό επικοινωνήστε με τα υπεύθυνα Μέλη του ΔΣ.

Νίκαια, 28/1/2024

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Γιώργος Κουτσώνης Βύρωνας