ΘΕΜΑ: Χορήγηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές που έχουν ανάγκη

Κε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε η λειτουργία των σχολικών μονάδων έχει ανασταλεί και η εκπαιδευτική διαδικασία με απόφαση της κυβέρνησης γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης και, μάλιστα, με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει, επίσης, πως αρκετοί μαθητές στην πόλη μας δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (τάμπλετ, λάπτοπ) ή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, με συνέπεια να αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με την όποια προσπάθεια γίνεται για να κρατηθεί ζωντανή η εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι απολύτως σαφές πως η ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία δεν έκανε καμιά προετοιμασία από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει άλλους φορείς να συνδράμουν στο να αμβλυνθούν οι ανισότητες - ακόμη κι αν γνωρίζουμε πως δεν εκκινούν όλοι οι μαθητές από την ίδια αφετηρία - και να έχει το σύνολο των μαθητών πρόσβαση στη διαδικασία.

Κε Δήμαρχε,

Κατόπιν των παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας - σε συνέχεια και της επικοινωνίας που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Πρόεδρο της Σ.Ε. - σας καλεί να συνδράμετε με πόρους του Δήμου (έκτακτο κονδύλι) σε αυτή την προσπάθεια για τη στήριξη των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Γιώργος Βύρωνας Κουτσώνης