Κ. Διευθυντά,

Όλοι μας έχουμε ακούσει τους Ειδικούς να αναφέρονται συχνά πυκνά στην τήρηση των αποστάσεων ως ανάσχεση στη διασπορά του κορωνοϊού και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αναφερόμαστε στις εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε., λόγω των ιδιαιτεροτήτων που εμφανίζει σε αυτή τη βαθμίδα ο μαθητικός πληθυσμός. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, όλοι μας πως σε πληθωρικά τμήματα και με τη δεδομένη κτηριακή υποδομή (αίθουσες 30 και 40 τ.μ.) δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν οι αποστάσεις!

Περαιτέρω, γίναμε δέκτες των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ πως η κυβέρνηση θα ήθελε να προχωρήσει σε μέτρα αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Κατόπιν των παραπάνω, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στα Μέλη του και ενημερώθηκε πως υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι - χαρακτηρισμένοι ως αίθουσες διδασκαλίας και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν - στις παρακάτω μονάδες:

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
14ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας Μία (1) αίθουσα
5ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας Δύο (2) αίθουσες
13ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά Τρεις (3) αίθουσες
23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας Τρεις (3) αίθουσες
27ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας Μία (1) αίθουσα

Κ. Διευθυντά,

Ασφαλώς και το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει να διεκδικεί και να απαιτεί από την Πολιτεία τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και κατάλληλες υποδομές για το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων. Σε αυτή, όμως, τη συγκυρία και λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας καλεί να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες (ή και σε άλλες, αν εξευρεθούν χώροι) να γίνει πράξη η αραίωση του μαθητικού πληθυσμού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο - και σε όποιο βαθμό - στην ανάσχεση της πανδημίας.