Την Πέμπτη 29/5 πραγματοποιήθηκε στον μαρτυρικό Χώρο του Μπλόκου της Κοκκινιάς - σήμερα Μουσείο, η αντιπολεμική εκδήλωση του Συλλόγου μας. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, γονείς και μαθητές, ήρθαν να επισκεφθούν την έκθεση με τα αντιπολεμικά έργα που με δημιουργικότητα είχαν φτιαχτεί στα σχολεία μας.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας – Πειραιά, συνεχίστηκε με απαγγελία του ποιήματος «Οδοιπορώ για την παγκόσμια ειρήνη» του Γ. Ρίτσου και ακολούθησε χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς. Η συζήτηση συνεχίστηκε με συναδέλφους-ισσες να παίρνουν τον λόγο και να μεταφέρουν την εμπειρία τους από την αντιπολεμική δράση μέσα στα σχολεία και τις τάξεις. Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς, στον αγώνα που χρειάζεται για να σταματήσει το ατέλειωτο σφαγείο που έχει μετατρέψει, το κράτος του Ισραήλ, τη Λωρίδα της Γάζας αλλά και τη Δυτική Όχθη, υλοποιώντας χωρίς προσχήματα, πλέον, το σχέδιο για τη γενοκτονία και την εκδίωξη του παλαιστινιακού λαού από τη γη του.
Η εκδήλωση έκλεισε με βίντεο που προβλήθηκε, με μαθητές από Δημοτικό σχολείο του Συλλόγου μας να τραγουδούν το «Imagine» του J. Lennon.
Για το Δ.Σ. | ||
Ο Πρόεδρος | ![]() |
Ο Γεν. Γραμματέας |
Δημητρακόπουλος Γιώργος | Βύρωνας Κουτσώνης |